Verse maaltijd in de zorg: gezonder en gezelliger

Chef-kok Willem Nijland (links): ‘We zitten nu in de overgang van winter naar voorjaar, er komt weinig van het land. Dat betekent dat je creatief moet zijn met prei.’ Nederland
Chef-kok Willem Nijland (links): ‘We zitten nu in de overgang van winter naar voorjaar, er komt weinig van het land. Dat betekent dat je creatief moet zijn met prei.’ | beeld Jeroen Jumelet
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Sinds er in verpleeghuis en revalidatiecentrum Naarderheem vers wordt gekookt, eten de bewoners beter en hebben zij minder voedingssupplementen nodig. Naarderheem wordt 17 maart als eerste zorginstelling toegelaten tot een gilde van topkoks, Euro Toques.

Naarden

‘Zullen we naar de plaats delict gaan?’, zegt Marco Wisse, directeur van Vivium Zorggroep. We gaan zitten in Het Vestion, het ambachtelijk restaurant van Naarderheem, een instelling voor verpleegzorg en revalidatie in Naarden. Het restaurant is modern ingericht en doet qua sfeer denken aan een restaurant op een vakantiepark. De tafels staan ver uit elkaar, zodat de bewoners in een rolstoel er goed uit de wielen kunnen.

Gastheren en -vrouwen met een horecaopleiding nemen de bestellingen op en helpen de bewoners bij het eten, voor zover nodig. Het is lunchtijd. We eten stevig …
Dit is 4% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door