Vegetariër voor een of twee dagen per week

Vorige maand bakte Natuur & Milieu het grootste Mega Vega Shoarmabroodje ooit. De stichting deelde dit gratis uit aan honderden eerstejaars studenten in Utrecht. |beeld Adriaan van Dam Nederland
Vorige maand bakte Natuur & Milieu het grootste Mega Vega Shoarmabroodje ooit. De stichting deelde dit gratis uit aan honderden eerstejaars studenten in Utrecht. |beeld Adriaan van Dam

WAGENINGEN - De meeste Nederlanders eten niet meer elkedag vlees, vooral vanwege gezondheidsredenen. De vleesconsumptie daalt nog niet, maar het omslagpunt is dichtbij, verwachten deskundigen.

Een of twee dagen per week vegetarisch eten. Het is normaal geworden voor het merendeel van de Nederlanders. Je ziet het terug in de supermarkt: zo heeft Albert Heijn een groot aanbod vleesvervangers. Je ziet het aan de vegetarische recepten in kookboeken, tijdschriften en kranten. En in steeds meer restaurants kunnen ook de vegetariërs lekker eten. In het eind vorig jaar verschenen rapport Vleesminnaars, vleesminderaars en vleesmijders beschreven onderzoekers Erik de Bakker en Hans Dagevos van LEI Wageningen (een onderdeel van de universiteit in Wageningen) de grote groep deeltijdveget …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?