Veganistische groente? Ja, dat bestaat ook

‘Vegan-boer’ Peet de Krom: ‘De sperzieboontjes worden door scholieren met de hand geplukt. Met het dopje er nog aan. De boontjes zijn daardoor langer houdbaar.’ Nederland
‘Vegan-boer’ Peet de Krom: ‘De sperzieboontjes worden door scholieren met de hand geplukt. Met het dopje er nog aan. De boontjes zijn daardoor langer houdbaar.’ | beeld Dirk Hol
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Peet de Krom hoopt dinsdag de eerste gecertificeerde veganistische boer van Nederland te worden. Hij teelt groente en fruit zonder dierlijke mest te gebruiken, en laat graag zien wat er dan gebeurt. ‘Op Goede Vrijdag moet je niet zaaien.’

Lepelstraat

De aardbeien van boer Peet de Krom hebben veel smaak en een prettige structuur: zacht en stevig tegelijk. Ze zijn vanbinnen knalrood en als je erin bijt, lijken ze te bloeden. Het leuke is dat ze allemaal anders smaken, waardoor je ze vanzelf één voor één en met aandacht eet. Sommige zijn heel zoet – alsof ze bestrooid zijn met poedersuiker – andere wat zuurder.

De aardbeien smaken niet alleen bijzonder, ze zijn ook op een bijzondere manier geteeld, namelijk veganistisch. Dat wil zeggen: zonder gebruik van dierlijke mest. Dinsdag wordt Peet de Krom als eerste boer in Nederland g …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?