Van brood maak je bier en van bostel brood

Dierlijke eiwitten worden door Nederlanders steeds meer vervangen door plantaardig en op die trend spelen ook de restaurants in. Zo kun je in een aantal restaurants Bieterballen bestellen, bitterballen met een vulling van bieten. Nederland
Dierlijke eiwitten worden door Nederlanders steeds meer vervangen door plantaardig en op die trend spelen ook de restaurants in. Zo kun je in een aantal restaurants Bieterballen bestellen, bitterballen met een vulling van bieten. | beeld Klaas Driebergen
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Van oud brood en aardappels kun je bier maken en van bostel, een restproduct bij het bierbrouwen, brood. Steeds meer restaurants proberen verspilling tegen te gaan en beter te recyclen, blijkt op de Horecava-beurs.

Amsterdam

In een van de hallen van de RAI in Amsterdam waar deze week de horecavakbeurs Horecava plaatsvindt, kun je goed ruiken wat voor producten er onder de aandacht worden gebracht: gefrituurde snacks. Je krijgt er patat aangeboden met ‘een beetje pittige’ Joppiesaus en veel vleessnacks zoals frikadellen, Mexicano’s, bitterballen. Er zijn ook enkele vegetarische snacks te proeven, zoals vers gebakken chips en Bieterballen. De Bieterbal is een uitvinding van topkok Jonathan Karpathios, die in Hoofddorp een groenterestaurant heeft: Vork en Mes. De Bieterbal is het vegetaris …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?