Vaccinatiegraad daalt niet meer

<p>Ongeveer 16.000 Amsterdamse jongeren ontvangen in april van dit jaar tijdens een inentactie een vaccinatie tegen meningokokken.</p> Nederland

Ongeveer 16.000 Amsterdamse jongeren ontvangen in april van dit jaar tijdens een inentactie een vaccinatie tegen meningokokken.

| beeld anp / Lex van Lieshout
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
De vaccinatiegraad stabiliseert en stijgt voor sommige groepen zelfs licht. Daarmee komt er een einde aan een jarenlange trend van daling, die een risico oplevert voor de volksgezondheid.

Den Haag

Van alle kinderen die geboren zijn in 2016 heeft 90,2 procent het rijksvaccinatieprogramma volledig gevolgd. Dat ligt nog wel ruim onder de grens van 95 procent die de Wereld Gezondheidsorganisatie hanteert bij de bestrijding van mazelen. Dit blijkt uit het jaarverslag over 2018 van het vaccinatieprogramma, dat het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) gisteren publiceerde. Staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid noemt de cijfers positief.

Op tweejarige leeftijd heeft 92,4 procent van de kinderen de DKTP-vaccinatie gehad (tegen difterie, kinkhoest, tetanus …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?