Twee maanden je avondeten in de vuilnisbak

Een afvalbak waarin veel eten verdwijnt. |beeld ANP/Marcel Antonisse Nederland
Een afvalbak waarin veel eten verdwijnt. |beeld ANP/Marcel Antonisse

UTRECHT - Voedselverspilling helemaal voorkomen kan niet, maar volgens het Voedingscentrum en Milieu Centraal valt er veel te winnen. Nederlanders gooien veertig kilo eten per jaar weg, oftewel 65 warme maaltijden.

'Ik gooi zelf zo min mogelijk eten weg', zegt Marion Menkens, bezoekster van de Margriet Winter Fair. Ze vindt het niet kunnen om eten weg te gooien, terwijl mensen in andere landen honger hebben, legt ze uit. ' Zo heb ik mijn kinderen ook opgevoed.' Een hal van de Jaarbeurs in Utrecht is omgetoverd tot een winkelcentrum in kerstsfeer, waar het assortiment helemaal is afgestemd op de Margriet-lezeres. De stand van het Voedingscentrum en Milieu Centraal waar je van topkok Pierre Wind tips tegen voedselverspilling krijgt, trekt de aandacht. Campagne De stand maakt onderdeel uit van …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?