‘Top Belastingdienst negeerde jarenlang misstanden’

<p><span>De klokkenluider treedt naar buiten vanwege de recente onthullingen over het optreden van de Belastingdienst bij de kinderopvangtoeslag.</span></p> Nederland

De klokkenluider treedt naar buiten vanwege de recente onthullingen over het optreden van de Belastingdienst bij de kinderopvangtoeslag.

| beeld anp / Koen Suyk
De leiding van de Belastingdienst negeerde jarenlang interne meldingen over misstanden bij de behandeling van burgers. Een medewerker die aankaartte dat in strijd met de wet werd gehandeld en rechten van burgers werden geschonden, vond tot op het hoogste niveau geen gehoor.

Den Haag

Dit relaas komt van de nu gepensioneerde ambtenaar Pierre Niessen, die hierover een brandbrief aan de Tweede Kamer heeft geschreven. Trouw en RTL Nieuws kregen vooraf inzage.

Het verhaal van Niessen verschijnt aan de vooravond van de publicatie van het rapport van de commissie-Donner. Die commissie, onder leiding van Piet Hein Donner, maakt donderdag haar conclusies bekend over het falende toeslagensysteem en de manier waarop de Belastingdienst mensen behandelt die toeslagen ontvangen. De opdracht aan deze onderzoekscommissie was om te kijken hoe de fiscus ‘beter rekening kan houden …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?