Tijdelijke onderduik én terugkeer overvalt betrokkenen

De twee Armeense kinderen Lili en Howick voorafgaand aan de zitting van de Raad van State over hun asielprocedure. Nederland
De twee Armeense kinderen Lili en Howick voorafgaand aan de zitting van de Raad van State over hun asielprocedure. | beeld anp / Lex van Lieshout
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Waar zijn Howick en Lili en wie heeft voor deze twee Armeense kinderen vlak voor hun uitzetting tijdelijk een schuilplaats geregeld? De vraag was nog niet gesteld, of broer en zus doken weer op. De dreigende uitzetting van Lili en Howick herinnert aan vergelijkbare gevallen in het recente verleden van kinderen zonder verblijfsvergunning die tot maatschappelijke en politieke discussie leiden. Hoe verging het hen?

Amsterdam

Woordvoerster Esther van Dijken van Lili (12) en Howick (13) en van de moeder van de twee kinderen was maandag compleet verrast door het feit dat de twee Armeense kinderen afgelopen weekend zijn ondergedoken.

Hun moeder heeft het onderduiken vanuit Armenië geregeld om te voorkomen dat haar kinderen deze week naar dat land worden uitgezet. Zaterdag heeft zij de kinderen naar ‘een veilige plek’ laten brengen, schreef de moeder in een brief die in handen is van het AD. De moeder is een jaar geleden uitgezet zonder haar kinderen.

Maar zo verrassend als hun verdwijning was, zo opmerke …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?