‘Thuiszorg staat niet op de tocht’

Algemeen directeur Zion Jongstra van TSN Thuiszorg legt een verklaring af tijdens een persconferentie van de grootste thuiszorgorganisatie van Nederland. Er is uitstel van betaling aangevraagd en de banen van 12.000 medewerkers staan volgens Jongstra op de tocht. Nederland
Algemeen directeur Zion Jongstra van TSN Thuiszorg legt een verklaring af tijdens een persconferentie van de grootste thuiszorgorganisatie van Nederland. Er is uitstel van betaling aangevraagd en de banen van 12.000 medewerkers staan volgens Jongstra op de tocht. | beeld anp / Piroschka van de Wouw
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Nederlanders hoeven niet bang te zijn dat de noodzakelijke hulp aan huis verdwijnt. Dat zegt zorgeconoom Marcel Canoy in reactie op het nieuws dat thuiszorgorganisatie TSN uitstel van betaling heeft aangevraagd.

Almelo

‘Er gaan alleen maar banen verloren als er geen vraag is. En de vraag naar thuiszorg verdwijnt niet’, aldus de zorgeconoom. Ook andere gezondheidseconomen zijn niet al te somber over het voortbestaan van de huishoudelijke hulp.

TSN, de grootste thuiszorgorganisatie van Nederland, vroeg vrijdag uitstel van betaling aan voor het onderdeel dat huishoudelijke zorg voor mensen levert. Daar werken 12.000 mensen. Volgens TSN kost thuiszorg meer dan gemeenten ervoor willen betalen. Daarnaast zouden vaste contracten te duur zijn.

Maar Canoy, werkzaam aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, pl …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?