Thaise Curry? Op een pannenkoek?

De keuken van restaurant Lots in Helvoirt. Nederland
De keuken van restaurant Lots in Helvoirt. | beeld Raymond Rutting
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Het traditionele pannenkoekenhuis, waar borden met spek-, appel- en kaaspannenkoeken op rood-wit geblokte tafelkleden worden geserveerd, krijgt steeds meer concurrentie van de modernere varianten.

Helvoirt

Carpaccio, kipsaté, ossehaaspuntjes in teriyakisaus: je kunt het zo gek niet bedenken of bij Lots gooien ze het op een pannenkoek. De geur van beslag en warme boter drijft vanuit de open keuken naar de in pasteltinten uitgevoerde dinerzaal. Dertien stuks tegelijk kunnen ze bakken, in een lange rij gietijzeren pannen, in dit pannenkoekenhuis in Helvoirt dat geen pannenkoekenhuis mag heten.

Trendy restaurants die het concept pannenkoekenhuis ombuigen naar de maatstaven van 21e- eeuwse ‘foodies’ rukken op. Dat concludeerde horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners onlangs in een …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?