Terugdringen CO2-uitstoot gaat te traag

<p><span>In Geertruidenberg, nabij de Amercentrale (foto), is de uitstoot van broeikasgas 26 keer groter dan de gemiddelde uitstoot. </span></p> Nederland

In Geertruidenberg, nabij de Amercentrale (foto), is de uitstoot van broeikasgas 26 keer groter dan de gemiddelde uitstoot. 

| beeld anp xtra / Nils van Houts
Het terugdringen van broeikasgassen gaat niet snel genoeg. Vorig jaar bedroeg de uitstoot 189,3 miljard CO2-eenheden. Dat is maar twee procent lager dan in 2017, zo heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek berekend.

Den Haag

Ten opzichte van de peildatum 1990, is de uitstoot van CO2 gedaald met 15 procent. Volgens de afspraken uit het klimaatakkoord moet de uitstoot van broeikasgassen in 2030 met 49 procent omlaag ten opzichte van 1990.

Uit de berekeningen blijkt dat vooral elektriciteitsbedrijven bij lange na de doelstellingen uit het klimaatakkoord niet halen. De CO2-uitstoot van de Nederlandse energiecentrales lag vorig jaar 6 miljard kilo hoger ten opzichte van 1990. Het kabinet heeft eerder al besloten dat in 2030 alle kolengestookte centrales dicht moeten. De Hemwegcentrale in Amsterdam is de eers …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?