Spoor bij Eemshaven aan buitenkant van de dijk

Een kleuterklas uit Roodeschool arriveert op station Eemshaven, vanaf nu het noordelijkste station van Nederland. Nederland
Een kleuterklas uit Roodeschool arriveert op station Eemshaven, vanaf nu het noordelijkste station van Nederland. | beeld Hans-Lukas Zuurman
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Eemshaven is sinds woensdag het noordelijkste station van Nederland. Vanuit Roodeschool is het spoor doorgetrokken naar de haven en valt deels buiten de zeewering. Dat gebeurde niet eerder in Nederland.

Eemshaven

Er hangt een grijze mistsluier over Roodeschool en wijde omtrek. Bij het nieuwe station aan de Hooilandseweg verzamelen zich genodigden. Met paraplu’s. De trein richting Groningen staat op het punt van vertrekken. Een man doet verrassend goed het fluitje van een conducteur na. ‘Ik heb weleens gehad dat een trein toen echt wegreed’, zegt hij grijnzend.

De trein naar Groningen vertrekt even later, terwijl het perron steeds voller raakt. Het wachten is nu op de trein van Arriva die om 09.36 uur voor het eerst op een gloednieuw spoortraject doorrijdt naar de Eemshaven.

Kinderen van …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?