Sociaal-Economische Raad: help vluchtelingen bij zoeken naar werk

<p><span>Koning Willem-Alexander en minister Wouter Koolmees van Financien tijdens een werkbezoek aan vleeswarenbedrijf Zandbergen baconspecialist. Het bezoek staat in het teken van statushouders en inburgering. </span></p> Nederland

Koning Willem-Alexander en minister Wouter Koolmees van Financien tijdens een werkbezoek aan vleeswarenbedrijf Zandbergen baconspecialist. Het bezoek staat in het teken van statushouders en inburgering.

| beeld anp / Patrick van Katwijk

De Sociaal-Economische Raad (SER) pleit voor een effectievere ondersteuning van vluchtelingen met een verblijfsvergunning bij het zoeken naar werk.

Den Haag

Te veel vluchtelingen staan aan de zijlijn, stelt de SER in het vandaag verschenen rapport ‘Integratie door werk: meer kansen op werk voor nieuwkomers’. Een kwart van de vluchtelingen die in 2014 naar Nederland zijn gekomen, heeft inmiddels betaald werk gevonden. Twee derde van deze statushouders is afhankelijk van een bijstandsuitkering.

De krapte op de arbeidsmarkt biedt volgens de SER volop kansen voor statushouders. Maar zij hebben wel hulp nodig bij het vinden van een baan. Gemeenten moeten volgens de SER vroeg beginnen met het begeleiden en ondersteunen van vluchteli …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?