Sneeuwval houdt waarschijnlijk tot avond aan

 In Leeuwarden spelen kinderen in de sneeuw. In het noorden van het land is donderdag een flink pak sneeuw gevallen. |foto ANP/Jacob van Essen Nederland
In Leeuwarden spelen kinderen in de sneeuw. In het noorden van het land is donderdag een flink pak sneeuw gevallen. |foto ANP/Jacob van Essen

DE BILT - De sneeuw is voorlopig het land nog niet uit. Het neerslaggebied dat in de nacht van woensdag op donderdag in oostelijke richting over het land trok, trekt naar verwachting in zuidwestelijke richting weer terug.

De sneeuwval is minder intensief, maar omdat het sneeuwgebied zich tergend langzaam voortbeweegt, kan er tot in de avond lokaal nog veel sneeuw vallen. Dat meldde een woordvoerder van het KNMI donderdagochtend. Omdat ook de oostelijke wind aantrekt, gaat de temperatuur weer zakken. Dat heeft tot gevolg dat de sneeuw overal blijft liggen.

Bovendien moet het verkeer er rekening mee houden dat op plaatsen waar het opklaart, mist kan ontstaan. In de kop van Noord-Holland en delen van Groningen is dit al het geval.

PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?