Snacks en ijs blijven in trek, zelfs in het ziekenhuis

Het bestellen van een patatje is nog onverminderd populair. Nederland
Het bestellen van een patatje is nog onverminderd populair. | beeld anp / Valerie Kuypers
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Ook al is er veel informatie over de schaduwzijden van snacks en ijs, de omzet van zaken die dat verkopen blijft stijgen. Albron maakt voedsel in 15 van de 360 ziekenhuizen juist gezonder.

Den Haag

Niet alleen de economie trok aan vorig jaar, ook de omzet van kroketten, patat, broodjes van alles en soorten ijs nam toe, in snackbars, lunchrooms en ijssalons. In 2015 was dat voor het derde jaar op rij, met een toename van 5,1 procent. In de laatste drie maanden van 2015 was de omzetstijging zelfs acht procent hoger dan tegen het eind van 2014.

De eigenaren van cafetaria’s en ijswinkels kunnen in hun handen wrijven, ook al stegen de kosten van aardappels en andere grondstoffen voor snacks. De grotere omzet maakte de krappe marges goed. Dat werd maandag bevestigd door het Centraal …
Dit is 13% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief