Slob: geen geld naar Haga Lyceum

<p><span>Onderwijsminister Arie Slob staat de pers te woord naar aanleiding van het stopzetten van de financiering van het Haga Lyceum. </span></p> Nederland

Onderwijsminister Arie Slob staat de pers te woord naar aanleiding van het stopzetten van de financiering van het Haga Lyceum. 

| beeld anp / Remko de Waal
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Als het islamitische Cornelis Haga Lyceum niet vóór donderdag 12.00 uur een nieuw bestuur aanstelt, wordt de financiering stopgezet. Vanaf december krijgt de school dan geen overheidsgeld meer en dreigt sluiting.

Den Haag

Volgens onderwijsminister Arie Slob heeft het bestuur van de Amsterdamse school zijn taken niet op tijd overgedragen aan een tijdelijke bestuurder. Slob had de school daarvoor tot uiterlijk maandagavond gegeven, maar die deadline kwam te vroeg.

In de Volkskrant zei de huidige bestuurder Soner Atasoy dinsdag dat er nog ‘enkele weken’ nodig zijn voor de benoeming, omdat de statuten die nu onmogelijk maken. Daarin staat dat bestuurders belijdend moslim moeten zijn. De school en minister Slob willen Marcel Heuver tijdelijk bestuurder maken, maar die is geen moslim. Volgens Atasoy moet d …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?