Slecht beton niet enkel in Eindhoven

Het nieuwe gebouw van de basisschool in Hoeven is uit voorzorg gesloten. ‘Met 485 leerlingen en een peuterspeelzaal kunnen we niet voorzichtig genoeg zijn.’ Nederland
Het nieuwe gebouw van de basisschool in Hoeven is uit voorzorg gesloten. ‘Met 485 leerlingen en een peuterspeelzaal kunnen we niet voorzichtig genoeg zijn.’ | beeld Marcel van den Bergh
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Het ineenzijgen van een parkeergarage in Eindhoven op zaterdag 29 mei dreigt grote gevolgen te krijgen. Als gevolg van een landelijke inventarisatie van gebouwen met dezelfde betonvloer, zijn twee ervan deze week met onmiddellijke ingang gesloten. Ze worden niet veilig genoeg geacht om mensen toe te laten.

Amsterdam

Donderdag stuurde de Erasmus Universiteit in Rotterdam studenten weg uit een van haar gebouwen. Zij deed dat direct nadat het College van Bestuur een rapport had ontvangen over de betonvloer.

Op dezelfde dag maakte de Brabantse gemeente Halderberge bekend dat een gloednieuwe basisschool in Hoeven voorlopig niet in gebruik wordt genomen. Het is niet zeker of de betonvloer het extra gewicht van de kinderen kan dragen.

Eerder stutte de gemeente Alkmaar al uit voorzorg een sporthal met hetzelfde type betonvloer.

Dit zijn de eerste resultaten van de landelijke inventarisatieronde di …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?