Scholieren willen meer les over seksualiteit, maar niet alleen over voortplanting

<p>Jongeren willen op school meer voorlichting over grenzen, communicatie, diversiteit en relaties, en niet alleen over de technische kant van voortplanting.</p> Nederland

Jongeren willen op school meer voorlichting over grenzen, communicatie, diversiteit en relaties, en niet alleen over de technische kant van voortplanting.

| beeld istock
Jongeren willen op school meer les over seksualiteit. De technische details van voortplanting leren ze allemaal wel in de onderbouw, maar in de bovenbouw missen ze informatie over grenzen, communicatie, diversiteit en relaties. Terwijl die onderwerpen juist dan relevant worden in hun levens.

Utrecht

Dat blijkt uit een onderzoek van Rutgers, het kenniscentrum voor seksualiteit. Rutgers deed samen met zeventien middelbare scholieren onderzoek naar wat jongeren willen leren over seks omdat uit een eerder onderzoek bleek dat de lessen seksuele vorming een magere 5,8 scoorden. Het onderzoek verschijnt net voordat het onderwijs haar voorstellen van een herzien curriculum aanbiedt aan minister van basis- en voortgezet onderwijs Arie Slob.

Jongeren vinden het belangrijk dat ze op school over seksualiteit praten, omdat het ze kan helpen onzekerheden tegen te gaan en omdat de informatie …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?