Sausje kun je best zelf maken

Culinair journaliste Karin Luiten: In zon zakje broccolisoep zit niet meer dan een half procent broccoli. |beeld Harold Pereira Nederland
Culinair journaliste Karin Luiten: In zon zakje broccolisoep zit niet meer dan een half procent broccoli. |beeld Harold Pereira

AMSTERDAM - Veel mensen vinden bij het koken een pakje of een zakje onmisbaar. Maar een sausje kun je ook zelf maken, en dat is lekkerder en gezonder, vindt Karin Luiten.

Culinair journaliste Karin Luiten is een van de initiatiefnemers van Het Grote Pakjes & Zakjesdebat, dat gisteravond werd gehouden. Het restaurant-café van NRC Handelsblad, een van de organisatoren, was met zon honderd personen helemaal volgeboekt. Volgens de Consumentenbond vinden consumenten potjespesto lekkerder dan versgemaakte pesto. Ik vind dat heel jammer. Onze smaak lijkt te veranderen; we kunnen niet meer proeven. Terwijl in potjes alleen maar goedkopere ingrediënten zitten. Ook heel veel zout. Dat proeven we extra, omdat de frisse geur van basilicum weg is door al dat o …
Dit is 15% van het artikel.

Wil je verder lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?