Rumcocktail met drinkvoeding op doktersrecept

Lekkere hapjes voor ondervoede patiënten van het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. |beeld Cora van Nieuwkerk Nederland
Lekkere hapjes voor ondervoede patiënten van het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. |beeld Cora van Nieuwkerk

GOUDA - Bijna een kwart van de patiënten in ziekenhuizen, zorginstellingen en de thuiszorg is ondervoed. Om daarvoor aandacht te vragen heeft de Stichting Eerstelijns Ondervoedings Instituut (EOI) vandaag uitgeroepen tot Dag van de Ondervoeding. Het initiatief wordt ondersteund door onder meer het Nederlands Huisartsen Genootschap en de Nederlandse Vereniging van Diëtisten.

In het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda loopt sinds vier jaar een speciaal ondervoedingsprogramma. U denkt bij ondervoeding aan kindertjes in Afrika, maar ondervoeding komt in Nederland ook voor. We gaan kijken of het voldoende is wat u eet. Diëtiste Miranda Mahieu knikt mevrouw Eegdeman bemoedigend toe. Mevrouw Eegdeman-Vermaat (77) ligt op de afdeling Chirurgie. Mahieu was eerder die dag via de verpleging ingelicht dat mevrouw ondervoed was. Vanmorgen was ze de kamer binnengelopen waar mevrouw Eegdeman en nog vier patiënten lagen. Ze stelde zich voor en legde uit dat ze kwam praten ov …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?