Rondleiding in Paleis Noordeinde: een selfie in de 'Putinkamer'

Een auto van het destijds prestigieuze Belgische merk Minerva, in september 1925 aangeschaft door prins Hendrik, de echtgenoot van koningin Wilhelmina. Nederland
Een auto van het destijds prestigieuze Belgische merk Minerva, in september 1925 aangeschaft door prins Hendrik, de echtgenoot van koningin Wilhelmina. | beeld anp / lex van lieshout
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Zaterdag gaat voor het eerst Paleis Noordeinde in Den Haag open voor het publiek. Bezoekers zien dan de balzaal, de trap met het moderne plafond van Rudi van de Wint en natuurlijk de ‘Putinkamer’. We namen alvast een kijkje.

Den Haag

‘Kijk, dat is de rode ontvangstkamer, met op de achterwand een schilderij van het huwelijk van koningin Wilhelmina en prins Hendrik.’ Als een volleerde rondleider neemt Flip Maarschalkerweerd een groep journalisten mee door Paleis Noordeinde, het werkpaleis van de koning en koningin die nu op vakantie zijn.

Maarschalkerweerd is directeur van het Koninklijk Huisarchief en beheerder van de Koninklijke Verzamelingen. Over allerlei voorwerpen die we onderweg tegenkomen, weet hij wel iets te vertellen.

Een mooie ruimte is natuurlijk de balkonzaal, die uitzicht biedt op het balkon dat …
Dit is 14% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?