Roken op schoolterreinen is vanaf volgende zomer definitief voorbij

<p>Rokers bij de Hogeschool van Rotterdam. Onderwijsinstellingen die het verbod niet handhaven, kunnen vanaf 2020 boetes verwachten.</p> Nederland

Rokers bij de Hogeschool van Rotterdam. Onderwijsinstellingen die het verbod niet handhaven, kunnen vanaf 2020 boetes verwachten.

| beeld anp / Robin van Lonkhuijsen
Onderwijsinstellingen die geen rookverbod op hun terrein instellen of dat niet handhaven, kunnen vanaf augustus 2020 boetes verwachten. De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) kan boetes opleggen die oplopen tot 4500 euro per overtreding. Dergelijke boetes gelden nu al voor de horeca.

Amsterdam

Staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) vindt steeds meer medestanders in zijn strijd tegen roken. Woensdag werd bekend dat ook alle voetbalstadions van clubs in de eredivisie en de eerste divisie vanaf het seizoen 2020/2021 rookvrij moeten zijn.

De handhaving van het rookverbod op een schoolplein of op de campus is de verantwoordelijkheid van een onderwijsinstelling zelf, 7 dagen per week en 24 uur per dag. Dat is de ‘norm’, schrijft Blokhuis in het wettelijke uitvoeringsbesluit dat hij vandaag naar buiten brengt.

Over de handhaving zei Blokhuis woensdag al: ‘Zoals onder …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?