Relatief weinig mensen overleden door de hitte

<p><span>Een hittewaaier van het Rode Kruis met tips bij hitte, bij serviceflat De Prinsenwiek om kwetsbare ouderen te wijzen op de risico's die zij lopen tijdens een hittegolf.</span></p> Nederland

Een hittewaaier van het Rode Kruis met tips bij hitte, bij serviceflat De Prinsenwiek om kwetsbare ouderen te wijzen op de risico's die zij lopen tijdens een hittegolf.

| beeld anp / Bart Maat
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Tijdens de hittegolven deze zomer overleden gemiddeld 2714 personen per week. Dat zijn er ongeveer honderd meer dan in een gemiddelde zomerweek, maar veel minder dan tijdens de hittegolf in 2006. Toen overleden per week vierhonderd mensen meer.

Den Haag

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de voorlopige sterftecijfers per week. Deze zomer waren er twee landelijke hittegolven, net als in 2006. Toen was de tweede echter nog langer, zestien dagen, en een van de langste, meest intense hittegolven in honderd jaar.

Tijdens de hittegolven van 2006 overleden naar schatting duizend mensen meer dan in een gemiddelde julimaand. Dat die extra sterfte samenhangt met de hitte, werd in eerder onderzoek van het CBS en het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut al aangetoond.

De warmte zorgt voor de mee …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?