'Prutsen met vlees op de barbeque'

ARNHEM - Regen of niet, Nederlanders m&243;eten in de zomer barbecuen. Maar er gaat veel mis op de barbecue: de kooltjes zijn te heet en het vlees verpietert. Zeker tachtig procent van de mannen achter de barbecue heeft geen idee waar ze mee bezig zijn. Het rooster is vaak veel te heet en het vlees wordt te lang gebakken.
Dat is althans de indruk van Klaas Dijkstra, president van de Dutch Barbecue Association (DBA), dat zich richt op de bevordering van grillen en barbecuen. Ook organiseert de DBA jaarlijks het Nederlands Kampioenschap barbecuen. Volgens Dijkstra zijn Nederlanders bij uitstek een barbecue-minnend volk, maar gaat er veel mis. ,,Dan zie ik weer zo'n man staan die een hele zak kooltjes leegstort in zijn barbecue, er twintig hamburgers op legt en zich dan afvraagt waarom het niet lukt.'' Tot nu toe heeft de thuisblijvende Nederlander nog maar weinig kansen gehad zijn barbecue uit de schuur te halen. …
Dit is 10% van het artikel.

Wil je verder lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?