Provincies trekken stikstofmaatregelen in, maar niet in grimmig Groningen

Boeren hebben de deur van het Groningse provinciehuis met een tractor eruit geduwd en zijn het gebouw binnengegaan tijdens de protestactie. Nederland
Boeren hebben de deur van het Groningse provinciehuis met een tractor eruit geduwd en zijn het gebouw binnengegaan tijdens de protestactie. | beeld anp / Siese Veenstra
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

De provincies Gelderland, Overijssel en Drenthe trekken onder druk van boerenprotesten hun steun voor de plannen die de stikstofuitstoot moeten terugdringen in.

Zwolle

Ze volgen hiermee het voorbeeld van Friesland, dat deze beslissing vorige week al nam. De twaalf provincies waren eerder die week met elkaar overeengekomen om weer vergunningen af te geven, maar alleen voor activiteiten die niet leiden tot meer stikstofbelasting voor de omgeving.

De boeren zijn boos omdat zij hun ruimte voor toekomstige uitbreiding door de nieuwe regels ingeperkt zien. Het mag volgens boerenorganisaties niet zo zijn dat andere sectoren, zoals de bouw, voorrang krijgen bij het verdelen van de ‘stikstofruimte’.

grimmige sfeer

Om hun grieven kracht bij te zette …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?