Politie wil drugscriminelen financieel aanpakken

<p>In een bos bij het Limburgse dorp Sint Odiliënberg verwijdert de brandweer 20 vaten met vermoedelijk xtc-afval, die daar zijn gedumpt. </p> Nederland

In een bos bij het Limburgse dorp Sint Odiliënberg verwijdert de brandweer 20 vaten met vermoedelijk xtc-afval, die daar zijn gedumpt. 

| beeld anp / Marcel van Hoorn

Het aantal dumpingen van giftig drugsafval is sterk gestegen. Dat blijkt uit het rapport over synthetische drugs, dat de politie zaterdag heeft gepubliceerd. Ook is het aantal productie- en opslaglocaties voor synthetische drugs fors gegroeid. Over het hele jaar 2018 registreerde politiek 450 drugsgerelateerde incidenten. De politie wil de komende tijd meer werk maken om de drugscriminelen financieel aan te pakken.

Amersfoort

Vooral het dumpen van chemisch afval, als gevolg van het maken van deze drugs, is in 2018 sterk gestegen. De politie noteerde 292 dumpingen, bijna honderd meer dan het het jaar ervoor. Een mogelijke verklaring van die toename kan zijn dat de producenten van drugs zijn overgestapt op andere grondstoffen, zegt Max Daniel, portefeuillehouder drugs van de politie.

drugslabs

Enkele grondstoffen die nodig waren om xtc en speed te maken zijn inmiddels verboden in Nederland. Die grondstoffen mogen ook niet geïmporteerd worden. Daniel vermoedt dat de makers van drugs op zoek zijn gegaan …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?

Nieuws