Ook de Andes snakt naar diversiteit

Dorcas Nyamaharo uit Zimbabwe ruikt aan een bloemblad bij Stadstuinderij Buitenleeft. Nederland
Dorcas Nyamaharo uit Zimbabwe ruikt aan een bloemblad bij Stadstuinderij Buitenleeft. | beeld Freek van den Bergh
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Hoe voed je tien miljard monden in 2050? Alles draait om zaden en diversiteit.

Delft

‘Hoe eten jullie dit?’ Op de stadstuinderij Buitenleeft aan de rand van Delft voelen, ruiken en proeven Maria-Chasin Zuniga uit Peru en Dorcas Nyamaharo uit Zimbabwe aan een uit de kluiten gewassen boerenkool. Een foto op een smartphone van klassieke boerenkoolstamppot met worst biedt uitkomst. Even later laat Maria op haar telefoon zien hoeveel variëteiten maïs ze in het Andesgebergte verbouwt. Dorcas toont op haar beurt foto’s van het vee in het droge Rushinga-district.

De twee waren onlangs in Nederland op uitnodiging van Oxfam Novib, in het kader van een programma dat moet bijdrage …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?