Ook blij met minder vlees op het bord

Deelnemers met verkleinde hoeveelheden vlees aten 31 procent meer groenten. Nederland
Deelnemers met verkleinde hoeveelheden vlees aten 31 procent meer groenten. | beeld anp / Bas Czerwinski
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Je moet goed kijken om het verschil te zien. Ongemerkt eten Van der Valk­klanten meer groenten.

Amsterdam

Restaurantbezoekers eten flink meer groenten als ze die op hun bord krijgen aangeboden. Ook zijn ze minder gehecht aan een groot stuk vlees dan ze zelf misschien denken. Een verdubbeling van de hoeveelheid groenten leidt tot een extra consumptie van ruim 30 procent als de portie vlees wordt verkleind.

Gevraagd naar de hoeveelheden groenten en vlees antwoordden 1.800 bezoekers in drie restaurants: ‘Precies genoeg.’ Zonder het te weten kreeg de helft van hen 150 gram groente voorgeschoteld in plaats van de gebruikelijke 75 gram. Hun portie vlees was gemiddeld 12,5 procent kleiner da …
Dit is 14% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief