Oog op 160 geradicaliseerde moslims

<p><span>Politieonderzoek in een woning in Vlaardingen in verband met een grote anti-terreuractie waarbij zeven mannen zijn aangehouden in Weert en Arnhem.</span></p> Nederland

Politieonderzoek in een woning in Vlaardingen in verband met een grote anti-terreuractie waarbij zeven mannen zijn aangehouden in Weert en Arnhem.

| beeld anp / Robin Utrecht
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Zeker 160 geradicaliseerde moslims worden momenteel door gemeenten, politie- en veiligheidsdiensten actief in de gaten gehouden.

Amsterdam

Vooral de gemeenten Amsterdam (59), Den Haag (‘enkele tientallen’), Arnhem (20) en Rotterdam (38) volgen veel geradicaliseerde moslims. Deze individuen vallen onder de zogeheten Persoonsgerichte aanpak voorkoming radicalisering en extremisme (PGA).

Dat blijkt uit een inventarisatie van de Volkskrant onder 25 gemeenten die sinds 2015 jaarlijks zes miljoen euro ontvangen van het ministerie van Veiligheid en Justitie voor de versterking van de persoonsgerichte aanpak. Voor zover bekend is niet eerder in kaart gebracht hoeveel geradicaliseerde moslims deze behandeling krijgen. De acht …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?