Onweersbuien zorgen voor overlast en schade

<p><span>Luchtfoto van de eerste zomerstorm van 2019 boven Brabant-Zuidoost. Het KNMI heeft de Code Oranje afgegeven voor onweer, hagel en zware windstoten.</span></p> Nederland

Luchtfoto van de eerste zomerstorm van 2019 boven Brabant-Zuidoost. Het KNMI heeft de Code Oranje afgegeven voor onweer, hagel en zware windstoten.

| beeld anp / Rob Engelaar

De zware onweersbuien van dinsdagavond hebben in het hele land voor overlast en schade gezorgd. Uit verschillende plaatsen komen meldingen van omgewaaide bomen.

Den Haag

In Eindhoven zijn bomen op auto’s gevallen. Een kwam op een auto terecht waar een vrouw en drie kleine kinderen in zaten. Zij raakten, voor zover bekend, niet gewond.

In Gelderland was veel hinder door ongevallen bomen. Vooral in de gemeente Rheden is de schade groot na een windhoos, meldde de brandweer. Tientallen auto’s zijn beschadigd en zeker tien woningen. Het treinverkeer is op meerdere plekken in de provincie niet mogelijk. Tussen Apeldoorn en Deventer is een bovenleiding kapot. Zeker tot 13.30 uur woensdag kunnen er geen treinen rijden.

Ook tussen Eindhoven en Weer …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?