Onkruid uit de kas voor sterrenkok

beeld Folkert van der Meer Nederland
beeld Folkert van der Meer

ZWOLLE - Nederland staat vol met lekkere planten, zowel in de kas als in het wild. Je moet ze alleen wel weten te vinden. De Zwolse chef-kok Jonnie Boer weet er alles van. Dat zoiets bij ons in de natuur groeit, dat is toch prachtig?

De met drie Michelinsterren gelauwerde topkok Jonnie Boer gebruikt zo veel hij kan groenten van eigen bodem. De eigenzinnige groentenkweker Eef Stel uit Dalfsen helpt hem daarbij. Vijftien jaar geleden hing hij zijn gifspuit aan de wilgen en begon weer op een ouderwetse manier groenten te kweken zoals oma dat vroeger deed. Zijn aanpak werpt inmiddels tot over s lands grenzen vruchten af. Ze zitten op een picknickbankje, zwarte shirts nonchalant over de schouders gedragen. Ernaast een zware Harley in het gras. Ondanks het vroege tijdstip verwacht je onwillekeurig bier op tafel, per slot …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?