Nederland stapt over op 5G-internet; tienduizenden nieuwe antennes

<p><span>Actievoerders verzamelen zich op de Hofplaats om te protesteren tegen de uitrol van een 5G-netwerk. Leden van de verschillende anti-5G-belangengroepen maken zich zorgen om de gezondheidseffecten en de privacy.</span></p> Nederland

Actievoerders verzamelen zich op de Hofplaats om te protesteren tegen de uitrol van een 5G-netwerk. Leden van de verschillende anti-5G-belangengroepen maken zich zorgen om de gezondheidseffecten en de privacy.

| beeld anp / Robin Utrecht
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Nederland stapt de komende jaren in hoog tempo over op 5G-internet. Gemeenten moeten meewerken aan de aanleg van tienduizenden nieuwe antenne-installaties in openbare gebouwen, bushokjes en lantaarnpalen.

Den Haag

Dat blijkt uit berichtgeving van het Algemeen Dagblad over een voorlopig wetsvoorstel van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Extra antenne-installaties zijn nodig om ook in drukke gebieden snel internet te kunnen garanderen. Die antennes zullen daarom straks overal in het straatbeeld opduiken. Ze worden straks – vooral onzichtbaar – verwerkt in straatmeubilair zoals bushokjes en lantaarnpalen.

De antennes zijn nodig om ‘toonaangevende diensten aan gebruikers te kunnen aanbieden’. Een goed voorbeeld daarvan zijn zelfrijdende auto’s. Vanaf 2022 wordt 5G op grote schaal …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?