Nabestaanden Mitch Henriquez demonstreren

Nabestaanden van Mitch Henriquez en aanhangers van verschillende organisaties tijdens het protest van afgelopen zaterdag tegen politiegeweld. Nederland
Nabestaanden van Mitch Henriquez en aanhangers van verschillende organisaties tijdens het protest van afgelopen zaterdag tegen politiegeweld. | beeld anp / Robin Utrecht
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Circa honderd nabestaanden en sympathisanten van Mitch Henriquez hebben zaterdagmiddag in Den Haag gedemonstreerd tegen het politiegeweld, als gevolg waarvan de Arubaan in 2015 zou zijn overleden.

Den Haag

De stoet met betogers, die spandoeken met opschriften als ‘Stop Politiegeweld’ met zich meedroegen, werd gevolgd door tientallen politiemensen te paard, op motoren en in ME-busjes. Voorafgaande aan de betoging riep de zus van Henriquez nadrukkelijk op tot een vreedzame demonstatie.

De deelnemers wandelden van de Koekamp voor Den Haag CS naar het Vredespaleis en weer terug. Onderweg legden ze een krans bij het hoofdbureau van politie ter nagedachtenis aan slachtoffers van politiegeweld.

moeder en neef

Onder de betogers waren ook de moeder en de neef van Henriquez.

De Arubaan over …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?