Na de volkswijk de gemeenteraad

Her en der spelen zich dubieuze zaken af binnen het lokaal bestuur. Zo werd vorig jaar een groot drugslaboratorium ontdekt op het erf van CDA-penningmeester Wim van der P. uit het Brabantse Leende. Op de foto een illegale wietplantage. Nederland
Her en der spelen zich dubieuze zaken af binnen het lokaal bestuur. Zo werd vorig jaar een groot drugslaboratorium ontdekt op het erf van CDA-penningmeester Wim van der P. uit het Brabantse Leende. Op de foto een illegale wietplantage. | beeld anp / Piroschka van de Wouw
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Infiltreren criminelen sluipenderwijs in gemeenteraden in Nederland? ‘We moeten zeer alert zijn’, zegt bestuurskundige professor Pieter Tops, die een alarmerend boek schreef over de vermenging van boven- en onderwereld.

Rotterdam

Kundig genoeg was het duo. De twee commissieleden van een politieke partij beschikten over de nodige expertise. Langzaamaan werd duidelijk dat het tweetal een smerig spel speelde. Ze speelden onder één hoedje met een malafide projectontwikkelaar die teerde op drugsgeld.

Hoogleraar Pieter Tops vertelde dinsdagavond in Rotterdam het verhaal tijdens een debat over criminelen in de politiek. De bestuurskundige wilde ermee zeggen dat politici zich ervan bewust moeten zijn dat kwaadwillenden via het raadslidmaatschap dubieuze of criminele plannen willen uitvoeren.

Tegelijkertijd bezwoer …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?