Moord op Anne Faber gebeurde niet in een opwelling, vindt Openbaar Ministerie

<p><span>Een rechtbanktekening van Michael P. (c) met zijn advocaten mr. Dorrestein en mr. De Korte (onder) en advocaat-generaal J.W. Grimbergen, lekenrechter, mr. T. Mintjes en lekenrechter (boven, vlnr) in het gerechtshof in Arnhem voor het hoger beroep in de strafzaak tegen P.</span></p> Nederland

Een rechtbanktekening van Michael P. (c) met zijn advocaten mr. Dorrestein en mr. De Korte (onder) en advocaat-generaal J.W. Grimbergen, lekenrechter, mr. T. Mintjes en lekenrechter (boven, vlnr) in het gerechtshof in Arnhem voor het hoger beroep in de strafzaak tegen P.

| beeld anp / Aloys Oosterwijk
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft in hoger beroep 28 jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist tegen Michael P. (29) wegens het verkrachten, ontvoeren en vermoorden van de 25-jarige Anne Faber.

Arnhem

Anders dan vorig jaar bij de rechtbank kwam het OM tot de conclusie dat P. Faber niet in een opwelling doodde, maar met een vooropgezet plan. Fabers familie heeft dit gewijzigde inzicht met instemming begroet. ‘Wij zijn altijd van mening geweest dat het om moord gaat’, zei Hans Faber, de oom van het slachtoffer en woordvoerder van de familie, na afloop van de zitting.

Zijn broer Wim, de vader van Anne, zei bij de uitoefening van zijn spreekrecht dat hij vindt dat P. nooit meer moet vrijkomen. Garanties daarvoor zijn niet te geven, beseft de familie. Met een lange celstraf en tbs ‘als …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?