Moet Dirk in de varkensstal kijken?

Interieur van een vestiging van supermarktketen Dirk van den Broek. Het bedrijf is met varkensboeren en slachters een traject begonnen met als doel in 2020 alleen nog duurzaam vlees te verkopen. Nederland
Interieur van een vestiging van supermarktketen Dirk van den Broek. Het bedrijf is met varkensboeren en slachters een traject begonnen met als doel in 2020 alleen nog duurzaam vlees te verkopen. | beeld anp / Koen van Weel en nd
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Is een supermarkt verantwoordelijk voor het welzijn van de dieren waarvan het vlees in de schappen eindigt? Om die vraag draait het in een rechtszaak van Varkens in Nood tegen supermarktketen Dirk van den Broek.

Haarlem

Supermarktketen Dirk van den Broek houdt de verwaarlozing van varkens in stand. Dat stelt Varkens in Nood, een stichting die zich bezighoudt met de leefomstandigheden van varkens in Nederland. Volgens Detailresult Groep (DRG), eigenaar van Dirk en Dekamarkt, doet de supermarkt echter zijn uiterste best om alleen diervriendelijk vlees te verkopen.

De twee partijen stonden dinsdag tegenover elkaar in de rechtbank in Haarlem, in een rechtszaak die Varkens in Nood had aangespannen tegen DRG.

‘In Nederland hebben we wet- en regelgeving die zorgt dat varkens een goed leven hebben&rsquo …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?