Minder ‘scheefwoners’ dan gedacht

Volgens Aedes en de Woonbond wonen 332.000 huurders eigenlijk te duur in relatie tot hun inkomen en krijgen zij daardoor meer huurtoeslag dan nodig is. Nederland
Volgens Aedes en de Woonbond wonen 332.000 huurders eigenlijk te duur in relatie tot hun inkomen en krijgen zij daardoor meer huurtoeslag dan nodig is. | beeld anp / Lex van Lieshout
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Welgeteld 418.000 huishoudens met een gezinsinkomen van 38.000 euro of meer verdienen in feite te veel om in een gesubsidieerde huurwoning te wonen.

Nog eens 332.000 huurders wonen eigenlijk te duur in relatie tot hun inkomen en krijgen daardoor meer huurtoeslag dan nodig is, zo blijkt uit een zaterdag gepubliceerd rapport in opdracht van de Woonbond en de koepel van woningcorporaties Aedes.

Het gaat hier om de definitieve versie van het rapport. Eerder circuleerde in een tussenrapport in september een getal van 547.000 huishoudens dat op basis van hun inkomen ten onrechte in een sociale huurwoning woont. Dat blijken er in het eindrapport 129.000 minder te zijn. De Woonbond wil nog niet reageren op de uitkomsten.

De NOS concludeerde zate …
Dit is 23% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?