Massage en bier voor troetelkoe

De Wagyu-koeien van boer Wilfried Nijhof. Naarmate de slacht nadert, intensiveert hij de dagelijkse massage tot zeker twintig minuten per koe. |beeld Reinier van Willigen en ND Nederland
De Wagyu-koeien van boer Wilfried Nijhof. Naarmate de slacht nadert, intensiveert hij de dagelijkse massage tot zeker twintig minuten per koe. |beeld Reinier van Willigen en ND

Hij behandelt zijn Japanse vleeskoeien als mensen. En als je ze verwent, krijg je er veel voor terug, is de ervaring van de Twentse rundermester Wilfried Nijhof.

Boer Wilfried Nijhof uit Delden houdt zeldzame Wagyu-koeien, geroemd vanwege hun fijnbemarmerde vlees. Om vetophoping te voorkomen, masseert hij ze. Verder giet hij bier uit over het hooi. En omdat stress slecht is voor de groei, klinkt in zijn stal rustgevende klassieke muziek. Bezoekers van zijn stal geloven soms hun ogen en oren niet. Dat begint al met het bier. Wanneer de 52-jarige boer met twee potten gerstenat komt aanlopen, bewegen de zwartbruine koppen zich reikhalzend naar hem toe. Daarna lurkt een stier zo een flesje leeg. Niet minder opmerkelijk is de dagelijkse massage. M …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?