Lokaal composteren komt van de grond

De wormen maken compost van je keukenafval. Nederland
De wormen maken compost van je keukenafval. | beeld Jaco Klamer
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

De grote composteerbedrijven in Nederland denken dat je aan lokaal composteren niet kunt verdienen. Lokale ‘wormenhouders’ denken dat het wel degelijk kan. Keuken- en tuinafval plaatselijk verwerken, heeft voordelen: het scheelt kilometers vervoer en CO2-uitstoot en kan een sterkere grondverbeteraar opleveren.

Rijkswaterstaat organiseert 26 mei een werkconferentie over lokaal composteren, in samenspraak met enkele gemeenten en het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Doel is de minimaal twaalf buurtinitiatieven die er al zijn, te ondersteunen. Achter de initiatieven zit vaak een moestuinclub, een stadslandbouwproject of een vereniging van bewoners die voedselkringlopen willen sluiten: ze willen hun gezamenlijke keuken- en tuinafval verwerken tot vruchtbare aarde die ze zelf gebruiken. Vaak zetten ze wormen in.

wormen

De wormen van Edgar van Groningen hebben een mooi leven. Voor vogels hoeven ze …
Dit is 4% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief