Lidl weert vervuilde verpakkingen

Doordat de verpakking van levensmiddelen gemaakt is van gerecyclede kranten, kunnen de resten van de drukinkt het eten verontreinigen. Nederland
Doordat de verpakking van levensmiddelen gemaakt is van gerecyclede kranten, kunnen de resten van de drukinkt het eten verontreinigen. | beeld anp / Bas Czerwinski
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Als eerste supermarkt in Nederland gaat Lidl voedsel weren dat is verpakt in karton dat olieresten bevat. Dat heeft de winkelketen toegezegd aan voedselwaakhond Foodwatch.

Amsterdam

Droge levensmiddelen als rijst, pasta, hagelslag en cornflakes worden vaak verpakt in karton. Maar doordat die verpakking gemaakt is van gerecyclede kranten, kunnen de resten van de drukinkt het eten verontreinigen. Volgens Foodwatch-woordvoerder Sjoerd van de Wouw eet je dus eigenlijk je oude krant op. Lidl gaat de leveranciers strenge regels opleggen.

De schadelijke stoffen zijn de minerale oliën MOAH, dat kankerverwekkend is, en MOSH, dat tot orgaanweefselschade kan leiden. Onder meer door verdamping komen deze stoffen via de kartonnen verpakking in ons voedsel.

Lidl wil dat MO …
Dit is 16% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?