Lekker om drie uur een broodje kroket

Terwijl veel ziekenhuizen het bereiden van maaltijden uitbesteden, kookt Ziekenhuis Gelderse Vallei tegenwoordig op bestelling. We gooien nog amper eten weg. |beeld An-Sofie Kesteleyn Nederland
Terwijl veel ziekenhuizen het bereiden van maaltijden uitbesteden, kookt Ziekenhuis Gelderse Vallei tegenwoordig op bestelling. We gooien nog amper eten weg. |beeld An-Sofie Kesteleyn

EDE - In Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede kunnen patiënten vanaf een menu hun eten bestellen. Duur? We besparen juist heel veel geld.

Op de nachtkastjes staren gesneden kiwis en een bosbessensmoothie met mintblaadje de patiënten aan. Ze staan op het omslag van het à la carte menu dat het ziekenhuis zijn patiënten biedt. Van 7 tot 19 uur is een telefoontje naar de keuken (doorkiesnummer 4401) genoeg. Een bruine boterham met dieetmargarine en komijnekaas (20+) u zegt het maar. Sinds twee maanden draait het nieuwe keukensysteem in de Gelderse Vallei en dat is een grote vooruitgang, zegt Ruud van Rijnoever, die sinds een paar dagen op een kamer van twee ligt. Hij is van een vijf meter hoge metaalbewerkmachine gevallen. M …
Dit is 14% van het artikel.

Wil je doorlezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?