Langdurige stroomstoring treft drukkerij ND

Nederland
beeld anp
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Duizenden huishoudens en bedrijven in Diemen en Amsterdam Zuid-Oost hebben in de nacht van dinsdag op woensdag zonder stroom gezeten.

Directiemededeling

Door een langdurige stroomstoring hebben we helaas niet alle abonnees het Nederlands Dagblad van woensdag 22 juni op papier kunnen bezorgen. Omdat onze vaste drukker in Diemen de hele nacht zonder elektriciteit zat, is de productie van de woensdagkrant verplaatst naar de persen van Hoekstra Krantendruk in Emmeloord. Vandaar was het niet meer mogelijk om alle distributiepunten op tijd te beleveren. Daardoor hebben bijvoorbeeld al onze abonnees in Zeeland de woensdagkrant niet ontvangen. Omdat we de distributie niet in eigen hand hebben, is ook nabestelling niet meer mogelijk. Wij bieden daarvoor onze hartelijke excuses aan. De krant van woensdag is geheel gratis te lezen via onze website nd.nl. 

Diemen

Ook Rodi Media, de drukkerij die het Nederlands Dagblad drukt, werd door de stroomstoring getroffen. De druk van de woensdagkrant is daarom verplaatst naar Emmeloord. Het relatief kleine deel van de oplage dat via de knooppunten Beek, Breda, Kapelle, Schiphol en Weert verspreid wordt, kon niet meer worden bezorgd.

De stroomstoring begon dinsdagavond om een uur of acht in een schakelstation en trof 25.000 aansluitingen. Netbeheerder Liander meldde aanvankelijk dat de storing nog voor middernacht voorbij zou zijn, maar dat bleek te optimistisch. Voor 11.000 klanten was de stroomvoorziening in de loop van de nacht hersteld doordat de netbeheerder de stroom wist om te leiden, maar op veel plekken bleef het donker. Rond drie uur zaten nog 14.000 adressen zonder stroom. Woensdagmorgen om acht uur was de storing verholpen. <

PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?