Koudste nacht bij Weert

DE BILT - In weerstation Ell bij Weert heeft het KNMI in de nacht van maandag op dinsdag de laagste temperatuur gemeten. |foto ANP Nederland
DE BILT - In weerstation Ell bij Weert heeft het KNMI in de nacht van maandag op dinsdag de laagste temperatuur gemeten. |foto ANP

DE BILT - In weerstation Ell bij Weert heeft het KNMI in de nacht van maandag op dinsdag de laagste temperatuur gemeten. Het kwik daalde daar tot min 17,2 graden, zei een woordvoerder van het KNMI.

In de omgeving van Beek was het ook erg koud: min 15 graden. Het weerinstituut verwacht de komende nacht nog iets strengere vorst. Op sommige plaatsen zou het wel eens tot 18 graden kunnen gaan vriezen. De woordvoerder zegt dat de temperatuur dinsdagavond snel gaat zakken omdat er geen wind is. Hij verwacht tegen middernacht met name in het zuiden en oosten al strenge vorst.

In sommige delen van Limburg ligt 10 tot 12 centimeter sneeuw. De koudste nacht deze winter was tot afgelopen nacht 31 december. Toen werd het min 12,5 op vliegbasis Twenthe.

Dit is 61% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?