Koopavond trekt minder klanten, maar de klanten die komen, besteden meer

Deventer is met de jaarlijkse Deventer Boekenmarkt en het Dickens Festijn volgens Eus Peters van de Raad Nederlandse Detailhandel een goed voorbeeld van hoe horeca en detailhandel hun stad op de kaart kunnen zetten. Nederland
Deventer is met de jaarlijkse Deventer Boekenmarkt en het Dickens Festijn volgens Eus Peters van de Raad Nederlandse Detailhandel een goed voorbeeld van hoe horeca en detailhandel hun stad op de kaart kunnen zetten. | beeld anp / Vincent Jannink
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
De jarenlange daling van het aantal bezoekers in winkels tijdens koopavond is afgezwakt, blijkt uit onderzoek. Er zijn minder klanten op koopavond, maar ze kopen meer.

Alkmaar

In Steenwijk sluiten de winkels op koopavond sinds dit jaar hun deuren een uur eerder. Ook kleine winkels aan de Leeuwenstraat in Hilversum gaan om acht uur ’s avonds dicht.

‘Dat horen we vaker’, vertelt Laetitia Gruwel van Detailhandel Nederland. Exacte cijfers van het aantal winkels dat minder aan koopavonden doet, heeft ze niet. De Vereniging van Nederlandse gemeenten heeft er ook geen zicht op. ‘Koopavond is lokaal beleid’, laat woordvoerder Esther Verhoeff weten.

Volgens Gruwel boet de koopavond aan populariteit in door de mogelijkheid via internet te bestellen en door de in …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?