‘Keuken van toprestaurant vaak vies’

Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
De keukens van sterrenrestaurants in ons land zijn vaak vies. Twee op de vijf sterrenrestaurants hebben in de afgelopen vier jaar ook een waarschuwing gekregen van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA).

Hilversum

Het gaat voornamelijk om ongedierte in de keuken, het onzorgvuldig opslaan van producten en vieze keukens, blijkt uit eigen onderzoek van omroep KRO-NCRV.

Nederland telt 106 restaurants die één of meerdere Michelin-sterren mogen voeren. Sinds 2012 voerde de NVWA 133 keuringen uit bij 79 restaurants. Deze keuringen worden niet aangekondigd bij de restauranteigenaar.

Bij dertig restaurants was volgens de NVWA alles op orde. Daarnaast werden bij achttien zaken kleine fouten ontdekt en kregen 31 gelegenheden een officiële waarschuwing. Twee restaurants kregen na een keuring direct een …
Dit is 57% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief