Is uw eten al gepascaliseerd?

VisionFood in Ter Apel biedt sinds juni vorig jaar bedrijven de mogelijkheid hun producten te pascaliseren. | beeld VisionFood Nederland
VisionFood in Ter Apel biedt sinds juni vorig jaar bedrijven de mogelijkheid hun producten te pascaliseren. | beeld VisionFood

WAGENINGEN - Verse sappen die ruim drie weken houdbaar zijn en guacamole zonder conserveringsmiddelen? Het kan. Nieuwe technieken voor voedselverwerking zijn veelbelovend.

Het is al jarenlang een droom van voedselproducenten: een zo lang mogelijke houdbaarheid van hun producten. De weg van de productiehallen naar de consument is immers lang en leidt via een keten van distributeurs en winkels. En dus zitten veel producten vol conserveringsmiddelen en gevreesde E-nummers. Maar het kan ook anders. Steeds meer bedrijven laten hun voedsel pascaliseren, een behandeling waarbij het voedsel een tijd onder extreem hoge waterdruk wordt gebracht. Die druk is maximaal zeshonderd megapascal vandaar de naam van de techniek. Dat is ongeveer zes keer de druk op het diep …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?