Horeca bloeit dankzij saladebar

Chef-kok Sergio Herman opende in juni een luxe patatzaak in Den Haag. Nederland
Chef-kok Sergio Herman opende in juni een luxe patatzaak in Den Haag. | beeld anp / Jeroen Jumelet
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
De trend van de luxesnackbar is overgewaaid naar Nederland. Een snelle, ambachtelijke hap combineren met een hippe sfeer blijkt een gouden zet.

Amsterdam

De omzet van de Nederlandse horeca is sinds de financiële crisis harder gegroeid dan gemiddeld in de Europese Unie. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maakte dinsdag bekend dat de Nederlandse horecaomzet in het eerste kwartaal van 2016 zelfs een recordhoogte heeft bereikt. Toch profiteren niet alle horecagelegenheden evenveel van deze groei. Een bepaald type eettentjes, zoals de hippe aanbieders van ‘gezonde’ en ‘natuurlijke’ snacks, heeft de afgelopen jaren uitzonderlijk goed geboerd.

Dat zegt brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN) in een reactie op de cij …
Dit is 8% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief