‘Hogere rente studieschuld is in strijd met VN-verdrag’

<p><span>Jongeren- en studentenorganisaties voeren actie bij de Tweede Kamer tegen de kansengelijkheid die is ontstaan door het leenstelsel. </span></p> Nederland

Jongeren- en studentenorganisaties voeren actie bij de Tweede Kamer tegen de kansengelijkheid die is ontstaan door het leenstelsel.

| beeld anp / Remko de Waal
De verhoging van de rente op studieschulden is in strijd met een verdrag van de Verenigde Naties dat Nederland getekend heeft. Studeren wordt duurder, zonder dat de kwaliteit van het hoger onderwijs verbetert.

Den Haag

Dat stellen het Landelijk Studenten Rechtsbureau (LSR) en het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) in een juridische inventarisatie. Op 4 juni stemt de Eerste Kamer over de renteverhoging die in het regeerakkoord is afgesproken. De studentenorganisaties roepen minister Ingrid van Engelshoven (D66) op het wetsvoorstel terug te trekken, zo niet dan overwegen ze juridische stappen.

De voorgenomen renteverhoging is al door de Tweede Kamer aangenomen, maar stuit op steeds meer weerstand. Op een partijcongres in maart namen D66-leden een motie aan waarin de Eerste Kamerfractie wordt opg …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?