Hof: geen rechtszaak tegen tabaksindustrie

Bénédicte Ficq tijdens een persconferentie. De advocaat deed in 2016 aangifte tegen de vier grootste tabaksproducenten in Nederland. Nederland
Bénédicte Ficq tijdens een persconferentie. De advocaat deed in 2016 aangifte tegen de vier grootste tabaksproducenten in Nederland. | beeld anp / Koen van Weel
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Het Openbaar Ministerie (OM) hoeft geen strafrechtelijke vervolging in te stellen tegen de tabaksindustrie. Het gerechtshof in Den Haag heeft dat donderdag bepaald.

Den Haag

Zolang de tabaksproducenten zich houden aan de nationale en Europese regels, kan niet gesteld worden dat hun sigaretten illegale producten zijn en is er ook geen sprake van strafbaar gedrag, aldus het hof.

Advocate Bénédicte Ficq deed in 2016 namens longkankerpatiënte Annemarie van Veen en een aantal maatschappelijke organisaties aangifte van zware mishandeling (die de dood tot gevolg heeft) en valsheid in geschrifte tegen de vier grootste tabaksproducenten in Nederland. De tabaksindustrie heeft volgens de klagers sigaretten bewust verslavend gemaakt.

sjoemelsigaretten

Begin dit j …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?