Gitzwarte dag na keiharde aanslag op de rechtsstaat - Ontzetting is groot

<p><span>Bloemen bij het kantoor van de doodgeschoten advocaat Derk Wiersum. De raadsheer van kroongetuige Nabil B. werd op straat geliquideerd. </span></p> Nederland

Bloemen bij het kantoor van de doodgeschoten advocaat Derk Wiersum. De raadsheer van kroongetuige Nabil B. werd op straat geliquideerd.

| beeld anp
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Een gitzwarte dag, een laffe moord, een keiharde aanval op onze advocatuur en rechtsstaat. De ontzetting is groot na de moord op advocaat Derk Wiersum woensdag in Amsterdam.

Amsterdam

In de Amsterdamse rechtbank zochten collega-advocaten van de vermoorde Derk Wiersum steun bij elkaar. Wiersum (44) was de advocaat van kroongetuige Nabil B. in een onderzoek naar een reeks liquidaties. Deze moorden zouden het werk zijn van een bende onder leiding van ­Ridouan Taghi. Burgemeester van Amsterdam Femke Halsema sprak van ‘een niet eerder vertoonde aanval op de advocatuur en het wezen van de rechtsstaat’.

‘Zeer verontrustend’, vonden premier Rutte en minister Dekker (Rechtsbescherming). ‘Mijn gedachten zijn bij hen, de familie en collega&r …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?